Tillbaka till nyheter

417 deltagare första veckan på Södersjukhuset (SöS)

”Tillströmningen av kvinnor till Karma Provtagningsenhet på SÖS har varit över all förväntan. På en vecka har vi fler än 400 deltagare” säger Mattias Hammarström, operativt ansvarig för Karma. Redan första dagen hade vi 109 deltagare och vi ser att intresset för studien är stort, både bland deltagande kvinnor och hos Södersjukhusets personal.

”Närheten till Mammografiscreeningen gör definitivt att alla som funderar på att delta i studien enkelt kan komma in till oss och ställa eventuella frågor. Därefter sätter sig de flesta ner och gör webenkäten på våra datorer i lokalen, om de inte besvarat den hemma i förväg, och sen lämnar de sitt blodprov” tillägger Ann-Sofie Andersson, samordnare för Karmas Provtagningsenhet på SÖS.

Under denna mjukstart har vi konstaterat att de flesta processer och rutiner fungerar utmärkt. Vi kommer dock att komplettera lokalerna med ett 3:e provtagningsrum samt ytterligare någon dator så att vi i maj kan minimera eventuella väntetider. Därefter ser vi sedan framemot att slussa in personalen från mammografienheten som kommer att bemanna Karmas Provtagningsenhet.


Tillbaka till nyheter