KARMA startade med Karmastudien och består av 71 000 frivilliga kvinnor som genomfört sin mammografi vid Södersjukhuset i Stockholm och vid Unilabs mammografi i Lund, Helsingborg och Landskrona. Från och med hösten 2020 pågår en uppföljning i Stockholm
Läs mer
Kvinnor har olika risk för bröstcancer och vissa kvinnor har svårundersökta bröst. I forskningsstudien SMART kommer vi att beräkna kvinnors individuella 2-årsrisk för bröstcancer. De kvinnor som har en förhöjd 2-årsrisk för bröstcancer kommer att erbjudas en risk-anpassad mammografiscreening.
Läs mer
Att identifiera vilka kvinnor som kommer att utveckla bröstcancer är ett av de centrala projekten i KARMA. Kan vi bedöma en kvinnas risk, finns det möjlighet att anpassa både undersökningar och förebyggande åtgärder utifrån detta.
Läs mer
KARMA Risk-kommuniktaion är en en studie med det övergripande målet att förstå hur man kommunicerar bröstcancerrisk.
Läs mer
Inom KARMA-projektet pågår flera olika studier där vi använder bröstbiopsier för att förstå vad i bröstet som påverkar risken att utveckla bröstcancer.
Läs mer
Inom KARMA-projektet pågår flera olika studier där vi använder blodprover för att förstå de biologiska mekanismerna som ligger bakom risken att utveckla bröstcancer.
Läs mer
I KARISMA 2 studeras olika doser av det beprövade läkemedlet tamoxifen. Detta för att ta reda på vid vilken dos man skulle kunna uppnå en förbyggande effekt.
Läs mer
I KARMA Kontrast prövas en nyutvecklad metod för mammografi vid Bröstcentrum Södersjukhuset.
Läs mer
Karma MRI är en klinisk studie där vi studerar om en förkortad MR-undersökning kan upptäcka tumörer lika bra som nuvarande undersökningsmetod.
Läs mer
KARMA Kamera är en klinisk studie där vi undersöker om man med en infraröd värmekamera kan identifiera förändringar i brösten på ett mycket tidigt stadium.
Läs mer