KARMA Kamera är en klinisk studie där vi undersöker om man med en infraröd värmekamera kan identifiera förändringar i brösten på ett mycket tidigt stadium.

Studien genomfördes mellan 2014 – 2016 på Karma Studiecenter vid Södersjukhuset i Stockholm och var ett samarbete med företaget Real Imaging.


INNEHÅLL

Om studien

Studieinformation

För dig som är deltagare i KARMA Kamera


Om studien

Studiens mål var att studera om infrarött ljus adderade till resultatet av en vanlig mammografiundersökning vad gällde förmågan att identifiera en bröstcancer. Kvinnor med en misstanke om cancer efter undersökning med infrarött ljus genomgick en magnetisk resonanstomografi (MR).

Totalt inkluderades 1727 kvinnor och 7 kvinnor diagnostiserades med cancer på basen av mammografiundersökningen. Ytterligare 5 kvinnor diagnostiserades med bröstcancer efter en positiv undersökning med infrarött ljus och ytterligare undersökning med MR.

Studien kunde inte visa att infrarött ljus adderade till en vanlig mammografiundersökning. Däremot var det uppenbart att en MR undersökning identifierar fler bröstcancrar än en mammografi.

KARMA Kamera är finansierat av Real Imaging Ltd  som har utvecklat tekniken.


Studieinformation

Ladda ner studieinformation i PDF-format här:

Studieinformation för KARMA Kamera (PDF)


För dig som är deltagare i KARMA Kamera

Studien är nu avslutad och analyser pågår