Tillbaka till nyheter

Karma har öppnat i Landskrona

Måndagen den 21 november slogs dörrarna upp till Karma provtagningsenhet i Landskrona. Karma ligger inne på mammografienheten på Landskrona lasarett.

”Vi välkomnar nu alla kvinnor som gör sin mammografi på lasarettet i Landskrona att delta i Karmastudien och vi ser redan de första dagarna en fantastisk uppslutning. Av de kvinnor som kom till mammografienheten under tisdagen deltog närmare 75% i Karmastudien.” säger Ingrid Lörne, forskningssjuksköterska på Karmaenheten i Landskrona

”Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda kvinnorna i Landskrona en möjlighet att delta Karmastudien”, säger Anette Magnusson som är drifts- & kundtjänstchef på Unilabs mammografi i Skåne. ”Vi har redan ett väl fungerande samarbete med Karma i Helsingborg så vår personal, som roterar mellan Helsingborg och Landskrona, är väl insatta i Karmastudien.”

Landskrona är den tredje mammografienheten som är med i Karmastudien. Sedan tidigare deltar Helsingborgs Lasarett och Södersjukhuset i Stockholm. Med deltagande kvinnor i Landskrona är det över 700 kvinnor i veckan som väljer att delta i Karma och i denna vecka kommer Karmastudien att passera 20.000 deltagare.


Tillbaka till nyheter