Tillbaka till nyheter

Karma mjukstartar på Södersjukhuset

Måndagen den 28 mars välkomnas den första deltagaren till Karmas Provtagningsenhet på Södersjukhuset.

”Vi tycker det är kul att det har gått så fort att sätta upp vår provtagningsenhet på Södersjukhuset. Utan den fantastiska hjälpen som vi fått från personal på Södersjukhuset skulle det naturligtvis inte ha gått. Med en otrolig flexibilitet och samarbetsvilja har vi fått tillgång till lokaler som ligger precis bredvid Södersjukhusets helt nya Bröstcentrum, med mammografiscreening, på plan -1 (Hiss I)” säger Anki Kristensen, etableringsansvarig för Karma Provtagningsenheter.

Karma Provtagningsenhet kommer initialt att ha öppet mellan 28 mars och 7 april. Sedan stänger Provtagningsenheten några veckor för att lärdomar från mjukstarten skall kunna införas. Den 2 maj öppnar Karma Provtagningsenhet igen. Karma Provtagningsenhet på Södersjukhuset kommer att drivas av personal från Södersjukhusets Bröstcentrum.

”Vi vet att det är kvinnor som aktivt söker sig till mammografiavdelningar där Karma är representerat. Det skall bli otroligt kul att driva Karma Provtagningsenhet tillsammans med Södersjukhuset.”, säger Mattias Hammarström, operativ ansvarig för Karma.


Tillbaka till nyheter