Tillbaka till nyheter

Landskrona bjuds nu in till Karma

Sedan den 9 maj välkomnar vi också de kvinnor som gör sin mammografi på Lasarettet i Landskrona att delta i Karmastudien.

Från och med den 9maj kan de kvinnor som gör sin mammografi i Landskrona vara med i Karmastudien. Kvinnorna i Landskrona måste dock än så länge åka till Karmas Provtagningsenhet i Helsingborg för att ta blodprov. Detta beror på att alla blodprov i studien måste hanteras på exakt samma sätt för att möjliggöra bra forskning.

“Personal från mammografienheten i Helsingborg bemannar även mammografin i Landskrona så det kändes helt naturligt att även kunna erbjuda kvinnorna i Landskrona möjlighet att delta Karma studien” säger Mattias Hammarström, ansvarig för Karmas provtagningsenheter.

”I dagsläget kan vi endast lösa den logistiska frågan med blodproven från Helsingborg och hoppas på deltagarnas förståelse. Vi meddelar våra presumtiva deltagare att det går bra att lämna sitt blodprov inom 2-3 veckor från mammografitillfället. Förhoppningsvis går det att koordinera sitt besök på Karma med något annat ärende till Helsingborg.” fortsätter Mattias Hammarström.

 

Landskrona är den tredje mammografienheten som är med i Karmastudien. Sedan tidigare deltar Helsingborgs Lasarett och Södersjukhuset i Stockholm.


Tillbaka till nyheter