Tillbaka till nyheter

Nu är Karmastudien igång i Helsingborg

Måndagen den 10 januari öppnades återigen dörrarna på Karma provtagningsenhet Helsingborg.

”Vi är glada över att vara igång för fullt och ser nu fram emot många års samarbete med våra deltagare och mammografienheten på Helsingborgs Lasarett” säger Mattias Hammarström, ansvarig för Karmas Provtagningsenheter.

Sedan den framgångsrika mjukstarten i oktober har processer och stödsystem finslipats. Genom deltagarnas ovärderliga återkoppling har vi också förändrat och framförallt förtydligat några av frågorna i deltagarenkäten. I december var personalen på utbildning på Karolinska Institutet i Stockholm där ansvariga forskare för studien arbetar.

”Nu känns det som allt är på plats och vi är redo att välkomna alla dessa fantastiska kvinnor som ger osjälviskt av sin tid, för den viktiga forskningen som kan hjälpa oss att minska riskerna för bröstcancer och att hitta effektivare behandlingsmetoder.”

Alla kvinnor som besöker Helsingborgs Lasarett eller S:t Nicolai för mammografi är välkomna att vara med i Karma. Personlig inbjudan till Karma skickas ut någon vecka innan besöket för mammografi.


Tillbaka till nyheter