Tillbaka till nyheter

Snart dags för Karma Provtagningsenhet i Landskrona

I slutet av november öppnar Karma sin tredje provtagningsenhet, denna gång i Landskrona. ”Sedan maj 2011 välkomnas alla kvinnor som gör sin mammografi på Lasarettet i Landskrona att delta i Karmastudien. De som bestämt sig för att delta har dock hittills fått åka till Karmas Provtagningsenhet i Helsingborg för att lämna blodprov och ta blodtryck. Därför är vi nu glada att vi nu kan öppna en provtagningsenhet i Landskrona” säger Mattias Hammarström, ansvarig för Karmas Provtagningsenheter.

“Vi har fått mycket positiv respons från kvinnorna i Landskrona angående Karmastudien och många har åkt till Helsingborg för att lämna blodprov. Vi har även fått många samtal från kvinnor som gärna vill delta men inte har möjlighet att ta sig till Helsingborg och till dessa är det extra roligt att få meddela att de snart kan komma till mammografienheten på Landskrona Lasarett och lämna blodprov” fortsätter Mattias Hammarström. Tack vare att röntgenavdelningen på Landskrona Lasarett har avstått ett rum till förmån för Karmastudien kommer Karmas provtagningsenhet att ligga i direkt anslutning till mammografienhetens väntrum.

”Just nu pågår renovering och iordningställande av det rum som ska bli vår provtagningsenhet. Om allt löper enligt planerna så kommer vi öppna i slutet av november” meddelar Anki Kristensen, ansvarig för etablering av Karma provtagningsenheter.

Karma provtagningsenheter finns idag i S:t Nicolaiskolan i Helsingborg och på Södersjukhuset i Stockholm. Varje dag väljer mer än 100 kvinnor att gå med i Karma.


Tillbaka till nyheter